Pričaonice za umirovljenike 26.05.2021.

Dana 26.5.2021. u prostoru Laboratorija zabave, udruge za promicanje umijeća pripovijedanja na adresi Trnjanska cesta 3, Zagreb, održana je druga storytelling radionica obuhvaćena projektom Aktivni u mirovini podržanom od Europskog socijalnog fonda.

Pod vodstvom prof. Dijane Zorić, stručnjakinje za storytelling, održan je dvosatni program na otvorenom kojemu je prisustvovalo ukupno šest sudionica – korisnica programa Aktivni u mirovini.


Na radionici storytellinga korisnice su upoznate s tehničkim elemetima i alatima dobre priče i dobrog pripovijedanja. Naučile su kako strukturirati priču te što sve čini dobrog pripovjedača, a sve u cilju upoznavanja korisnica s osnovnim elementima i benefitima storytellinga kao uspješnog načina rekreacije i kreativnog provođenja slobodnog vremena u mirovini.

„Radna udruga kreativnosti“ (RUK) u sklopu projekta „Aktivni u mirovini“ podržanog od Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020, organizira i provodi besplatne programe aktivnosti za umirovljene s područja Grada Zagreba. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.513.452,40kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (227.017,86kn) i iz Europskog socijalnog fonda (1.286.434,54kn).