Pričaonice za umirovljenike 02.06.2021.

Dana 02.06.2021. u prostoru Laboratorija zabave, udruge za promicanje umijeća pripovijedanja na adresi Trnjanska cesta 3, Zagreb, održana je storytelling radionica obuhvaćena projektom “Kreativne radionice za umirovljenike”, pod vodstvom prof. Dijane Zorić, stručnjakinje za storytelling.

Programom storytellinga korisnici su se, nastavno na prethodne radionice, nastavili upoznavati s tehničkim elemetima i alatima dobre priče i dobrog pripovijedanja. Prezentirale su se vlastite priče primijenjujući do sad naučene tehnike, uz kreativni izazov u obliku igre asocijacija čiji je zadatak potaknuti maštu i inspirirati je za još bolje i detaljnije pripovijedanje u praksi.

U sklopu interaktivne vježbe, voditeljica je korisnicima podijelila predmete čiji je zadatak kod korisnika pobuditi sjećanje i asocijacije, nakon kojih se na temelju određenog predmeta, trebalo osmisliti i ispričati priču.

„Radna udruga kreativnosti“ (RUK) u sklopu projekta „Aktivni u mirovini“ podržanog od Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020, organizira i provodi besplatne programe aktivnosti za umirovljene s područja Grada Zagreba. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.513.452,40kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (227.017,86kn) i iz Europskog socijalnog fonda (1.286.434,54kn).