Novosti

Prikazuje se samo posljednih 200 objava.

Projekt „ Aktivni u mirovini“

Projekt ,,Kreativne radionice za umirovljenike”

 Umirovljeni imaju pravo kako na veću kvalitetu života i zdravlja, tako i na informiranost i upućenost.

Budući se odlaskom u mirovinu neminovno mijenja i kvaliteta života, pogotovo u smislu financijske oslabljenosti ili gubitka društva s kojima se dijele interesi, „Radna udruga kreativnosti“ (RUK) u sklopu projekta „Aktivni u mirovini“ podržanog od Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020, organizira i provodi besplatne programe aktivnosti za umirovljene s područja Grada Zagreba. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.513.452,40kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (227.017,86kn) i iz Europskog socijalnog fonda (1.286.434,54kn).

Programi za koje se umirovljenici mogu prijaviti su; KULTURNO-UMJETNIČKI, GLAZBENI, DRAMSKI i REHABILITACIJSKI, te KREATIVNE RADIONICE i CJELOŽIVOTNO UČENJE.

Dostupnost besplatnih programa uvjerit će umirovljenike da  su još važni zajednici, ali i da sudjelujući u osmišljenim programima mogu značajno pridonijeti jačanju svojih emocionalnih i kreativnih vještina, a time i očuvanju svog psiho-fizičkog zdravlja.

Stoga,

Dragi umirovljenici, Zagrepčanke i  Zagrepčani,

uključite se u aktivnosti, proširite svoja znanja i vještine u aktualnoj kulturnoj ponudi Grada, besplatno uz podršku europskog fonda.

 Ovim putem pozivamo zainteresirane umirovljenike da se jave na  broj  097/7503923  ili  na  email:  kreativniumirovini@gmail.com 

 Prilikom dolaska na odabrani program potrebno je donijeti osobnu iskaznicu i dokaz da ste umirovljeni (presliku rješenja o mirovini i/ili odrezak od mirovine ili obavijest banke o mirovini i sl.).

Svi programi odvijaju se pod strogim epidemiološkim mjerama.

VAŽNO!

Otvorene su prijave za dvije aktivnosti:

1.     U petak, 23. 4. 2021. s početkom u 11 sati – Posjet izložbi „Hrvatska svijetu“ uz stručno vodstvo kustosa..(otvorena do 15.5).

     Meštrovićev paviljon, Dom hrvatskih likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma 16

Upoznajte našu jedinstvenu nacionalnu, znanstvenu i kulturnu ostavštinu, predstavljenu  kroz razne umjetnine, autorske nacrte, patente, arhivske dokumente i video zapise te uređaje i naprave nastale prema patentima i idejama zaslužnih pojedinaca.

2.     U srijedu, 28. 4. 2021. u Trnjanskoj 3 , s početkom u 11 sati . Kreativne radionice - pričaonice u izvedbi Laboratorija zabave, Dijane Zorić,   STORYTELLING DRUŽENJE: PRIČE O ŽIVOTU, MUDROSTI I LUDOSTI, u vrtu, Trnjanska 3 , ulica iza KD Vatroslav Lisinski,  pripremamo druženje uz dobre priče, ugodne razgovore i pametne zabave.  Dan opuštene atmosfere i pozitivnog društva.

Kontakt osoba za odnose s javnošću i obavijesti o programu: 

Mirjana Drobina, 

099 26 76 558

e-mail:mdrobina9@gmail.com  Radna udruga kreativnosti